Tags

, , , ,

Toen vorige week Vrijdag het lawinegevaar in zowel Lillaz als Valnontey te groot was,  werd er gedrytooled  in Moline. Joris die ondertussen in het MC milieu al tamelijk bekend staat voor het spotten van mooie wanden, maagdelijke goulotten,… wist in Cretaz (het klein dorpje juist voor Cogne) nog een mooie wand liggen. Na gedrytooled te hebben in Moline moesten we toch nog even gaan kijken naar de wand. Maar eens je voor deze mooie overhangende wand staat, heb je aan kijken natuurlijk niet genoeg. Vlug die crampons en stijgijzers aangetrokken, een toprope geïnstalleerd en beginnen klimmen. Het werd al vlug donker,  maar ik was vastbesloten om hier terug te keren!

nieuwe route

Zo gezegd zo gedaan. Terwijl de anderen gingen skiën,  ging ik op pad naar het wandje. Een rappel stelde me instaat om de wand nog even grondig van dichtbij te bestuderen en de losse rommel eruit te zwieren. Ik keek ook al eens goed waar eventueel pitons geslaan moesten worden. Dat mijn route via de schuin naar boven lopende barst zou gaan dat stond vast. Want in de barst kun je friends kwijt en ik wou het slaan van pitons tot een minimum beperken. Bij gebrek aan goede barsten voorzag ik de onderste 8 m  van 3 pitons,  alsook het stuk boven de  barst werd van 3 pitons voorzien. Het niveau schat ik op M6.

plaats van de route aangeduid met een geel vierkant

Is het voor ijsklimmen te warm,  te lawinegevaarlijk,  of wil je gewoon eens drytoolen, ga dan zeker eens een kijkje nemen.
je brengt best het volgende mee :
– De kleine camalots van BD, C4 (van nr. 0.4-1 )C3 (nr.2)
– Een touw van 60 meter
– en wat setjes

Onderaan de wand, deden we nog een leuke traversée genaamd Hot Marijke. Deze begint ongveer in het midden van de wand en gaat tot helemaal links

Jonas spot Marijke in de traversée

Advertentie