Tags

, , , , , ,

De voorbije dagen waren hier ontzettend warm, vaak 90 graden fahhrenheit en zelfs meer. Niet echt ideaal klimweer, maar we waren allebij zodanig gemotiveerd dat we toch enkele mooie wandjes konden beklimmen.

South by souhtwest op lower cathedral spire

Een leuk routje van 6 lengtes, en met een 70 meter touw konden we enkele lengtes linken en zo 3 lange lengtes klimmen. De aanloop en afdaling duurde wel langer dan het klimmen zelf.

Op de top van Lower Cathedral spire

 Freeblast op El Capitan

Ondanks de hitte besloten we het er toch op te wagen. Freeblast is eigenlijk gewoon de eerste 10 lengtes van freerider. De eerste 2 lengtes waren nog in de schaduw… en daarna kwam de zon van achter de hoek. Burning hot!!! Maar de hitte kon de pret niet bederven, we genoten van elke lengtes en konden alles vrijklimmen buiten een slippertje op de slabs. En als het eens wat frisser is dan kunnen we misschien voor alle 35 lengtes gaan en kletsen krijgen in de bovenliggende offwidth lengtes:)

Sam in de eerste lengte van freeblast

De vingers achter een micro barst en de voeten op wrijving. I like!

Tim aan het genieten op de slabs:)

El cap! 1000m barstenkletterei

Regular north west face op Halve Dome

Omdat we beiden goed verbrand waren op de freeblast zochten we naar schaduw. En die vonden we op halve dome! We kozen ervoor om 25 lengtes te klimmen met een kleine haulbag, zodat we maar 1 keer moesten bivakkeren.

excitement!!!!

We klommen vlot de eerste 8 lengtes door prachtige barsten. Maar dan gaat de route over scrambleterrein. We slaagden er in om volledig verkeerd te klimmen, over losse flakes, onbeveiligde traversées en nog meer van dat. En we verloren tijd.

Sam in de de huber variation pitch

Sam toont zijn verborgen talent!

Uiteindelijk slaagden we erin om toch weer de juiste route te klimmen. Wat volgde zijn nog enkele prachtige lengtes door Chimneys(well done Sam the Chimney master!!!), hand and fist cracks om dan uiteindelijk aan te komen op big sandy ledge : het bivak. Jammergenoeg hadden al 2 engelsen de beste plek ingenomen, dus moesten wij op de richel van 50 cm breed gaan zitten met 500m lucht onder ons. Met de hitte in de vallei dachten we dat het wel niet zo hard zou afkoelen op de wand zelf, dus hadden we geen slaapzak meegenomen, enkel een matje. Dat bleek toch even een kleine misrekening te zijn. shiver bivy!!!

Sam beschermt tegen de koude door zijn neo air burcht...NOT

Tim imiteert Alex Honold op Thank god ledge

Op de top van Halve dome met El Cap in de verte

Met toch zeker 1 uur slaap en half bevroren klommen we de volgende dag de resterende 6 lengtes tot de top:) Wat een prachitge route!

Nu is er honger naar meer! El Cap?

Advertentie