Tags

, , , , , ,

Gisteren is er een delegatie MC’ers afgezakt naar de betonnen klimmuur van Bornem voor een drytoolwedstrijd georganiseerd door de Berghut. Quinten Mattens (MC 4), Maxime De Groote (MC3) en ik, Yannick de Bièvre (MC2) stonden paraat samen met nog enkele namen die geregeld op de blog paseren; Matti Buyle en Olivier De Deken, om onze bijlen te massacreren.

Quinten aan de start van de traversée... (c) YdB

In totaal waren er 15 routes uitgezet in verschillende moeilijkheidsgraden. Iedereen had ongeveer 5u30 de tijd om zoveel mogelijk routes te klimmen. Er waren kosten nog moeite gespaard door Jurgen & Yannick Lis die samen met Tim Vanhoutteghem de routes hadden uitgezet. Banden, bewegende boomstammen, kettingen,… Alles wat met bijlen kon bewerkt worden was van de partij.

... die hij wat later vlot uitklom (c) YdB

Een pittige start op een ketting (c) YdB

Maxime en Olivier deden wat van hen verwacht werd: het grootste deel van de routes vlot en technisch a vue klimmen. Ik klom de hele dag met Quinten Mattens en had oorspronkelijk geen al te hoge ambities. Maar gedurende de dag ging het steeds beter en gingen zelf de moeilijkste routes bijna allemaal voor de bijl. Quinten liet iedereen weten dat MC 4 weer vol talent zit: hij wist als enige alle routes te toppen in de eerste poging!

Eeuhm, was het hier nu naar links of naar rechts?!? Olivier even in de knoop... (c) YdB

Op het einde beloofde het nog spannend te worden. Door tijdsgebrek konden Quinten en ik niet meer allebei alle routes afwerken. Omdat Quinten de beste papier had (en ik helemaal leeg) klom hij nog snel de 2 laatste selectieroutes voor de tijd op was, en stelde zo zijn finaleplaats veilig.

Maxime in de finaleroute (c) YdB

Zo kwamen Maxime, Olivier, Quinten en Matti in de finale met nog 4 andere klimmers. Na 6 minuten leestijd moesten zij een pittie, overhangende route voorklimmen die eindigde met 5 figure-of-fours achter elkaar. De klimmers maakte er een mooi en spannend spektakel van, maar het was Maxime die impresioneerde door soepel en vlot door te klimmen tot op 2 grepen van het einde.

Bijna aan het einde (in de gietende regen) (c) YdB

Dat bleek achteraf de beste poging en daarmee won hij de wedstrijd! Matti Buyle eindigde op de 2e plaats net voor Olivier De Deken (3e) en Quinten mattens (4e).

De volledige finaleroute. Klimmer: Matti Buyle (c) Tom Tielemans

vlnr: Olivier De Deken, Maxime Degroote, Matti Buyle. Een verdiend podium! (c) YdB

Advertentie