Tags

, , , , , , , , ,

Na een verblijf in de Spaanse Pyreneeën vorige zomer kreeg ik van mijn werkgever dit jaar een nieuwe uitdaging voorgeschoteld. Of ik een nieuw reisconcept voor Thomas Cook wou ontwikkelen in de Italiaanse Dolomieten? Op 20 km van het Gardameer en Arco? Natuurlijk! De Active Club laat gezinnen met kinderen kennis maken met de bergen en enkele avontuurlijke activiteiten (lees: Via Ferrata, Canyoning, 2-daagse trektocht,…)

Jep, het grootste deel van onze dagen zagen er zo uit.

Maar waar gewerkt wordt moet er ook tijd zijn voor ontspanning, en vooral die beelden zijn interessant voor deze blog 🙂 Op de vrije dagen viel er al eens een via ferrata te ontdekken…

Als er in de topo staat: ‘Een van de eerste via ferratas van de regio’, weet dan dat de ladders NIET jaarlijks gekeurd worden. Best spannen als je ze zachtjes uit de rots ziet komen…

Maar de partner en het uitzicht op het prachtige Gardameer doen dit alles gelukkig snel vergeten… (Via Dell’ Amisizia – 1200hm)

Er kwamen ook enkele (klim)vrienden langs, en samen gingen we op ontdekking langs de honderden klimsectoren die de valleien rond Arco rijk zijn. Er zijn zelfs meer klimwinkels in dit stadje dan in Chamonix, zegt dat genoeg?!

Frank S. aan het werk op de rotsen van Serrada

En ook Stefano H. waagde een poging.

En ik wisselde de camera ook eens om te genieten van de magnifieke routes.

De sportklimtopo van de vallei kan je al omschrijven als en kleine telefoonboek, maar ook aan multipitches was er geen gebrek. Samen met Tim Vanhoutteghem klom ik enkele pareltjes.

Yannick op de Monte colt in een prachtige 6b+ multipitch

En nog wat meer foto’s die de sfeer weergeven:

Frank op de Bochetta Campiglio, een prachtige tocht over 5 typische Dolomietentoppen die we in sneltempo overschreden.

En nog eentje om af te sluiten…

Advertentie