Tags

, , , , , , ,

Als je zoals ik het gelukt hebt om tussen kerstmis en nieuwjaar niet te hoeven werken heb je volgens mij 2 keuzes: familiebezoeken aan de lopende band of de sneeuw in. 2 Keer raden wat het voor Frank Saeys, David Caudron en mezelf geworden is:

David en Frank op ontdekking in La Fouly, Val Ferret, Zwitserland  (c) YdB

David en Frank op ontdekking in La Fouly, Val Ferret, Zwitserland (c) YdB

Zoals het een skitrip met de mobilhome beaamt waren we in Luxemburg en wisten we nog niet waarheen. Dat het warm ging worden wisten we en dat er wat sneeuw voorspelt was ook. Waar we weinig van het eerste en veel van het tweede gingen vinden was zoals steeds een moeilijke beslissing. Na iedere kennis in de Alpen opgebeld te hebben (bedankt allemaal!) kozen we om het Val Ferret te gaan ontdekken. Kleine skigebieden waar we hopelijk de vakantiedrukte konden vermijden, dat was het plan.

Sneeuw & warmte, nooit goed voor de stabiliteit van het sneeuwdek.  (c) YdB

Sneeuw & warmte, nooit goed voor de stabiliteit van het sneeuwdek. (c) YdB

De eerste dag gingen we een klein tourtje maken om op te warmen. We vorderden vlot richting’Col de Ferret’, maar vonden helaas geen opklaringen tijdens de afdaling. Tijdens het stijgen kon ik wel foto’s maken.

De wolken gunnen Frank Saeys een blik op de mogelijkheden  (c) YdB

De wolken gunnen Frank Saeys een blik op de mogelijkheden (c) YdB

(c) YdB

(c) YdB

Dag 2 kwamen we in Ovronnaz in een blizzard terecht. David zocht en vond goede sneeuw net naast de pistes bovenin het gebied. Frank en ik wouden besparen op een skipas en besloten door het bos naar boven te touren, kwestie van wat bezig te blijven en de conditie nog eens te testen.
Voor dag 3 koesterden we hoge verwachtingen. Hte had de hele dag hard geregend in de vallei, en vanaf 1500m mochten we zeker sneeuw verwachten. Voor 30euro kan je al een dagje skien in La Fouly. Verwacht je wel maar aan 1 zetellift en een sleper die wel wat terrein toegankelijk maken.

Ready to party! Yannick in La Fouly  (c)YdB

Ready to party! Yannick in La Fouly (c)YdB

Vol enthousiasme stortte ik me de afdaling in om snel te ontdekken dat aangewaaide sneeuw, tourski’s, slappe beentjes en ijsbulten niet goed samengaan. Een domme val later was het voor mij over-en-out. David en Frank amuseerden zich nog tussen de bomen.

David vind nog wat zachte sneeuw tussen de ijsbrokken in La Fouly  (c) YdB

David vind nog wat zachte sneeuw tussen de ijsbrokken in La Fouly (c) YdB

De laatste dag trokken Frank en David samen met Koen nog eens richting ‘Col de Ferret’ De sneeuw was deze keer al van beter kwaliteit, maar de wind was spelbreker. Na half gezandstraald terug te keren zat onze trip er ook weer op. Zoals steeds kijken we alwaar uit naar de volgende!

Eindeloos potentieel richting de 'Col de Ferret'.  (c) YdB

Eindeloos potentieel richting de ‘Col de Ferret’. (c) YdB

Yannick wordt ondersteund door:

supportyannick

 

 

 

 

 

 

Advertentie