Tags

, , , , , , , , , , , ,

Na onze vorige trip naar de Alpen tussen kerst en nieuw had ik nog niet het gevoel dat de ‘vorm’ er al helemaal was. Omdat onze trip naar Kosovo er zit aan te komen leek het me geen slecht idee om nog even kort naar de Alpen te trekken. Net zoals begin december was het weer niet moeilijk Frank Saeys en Dirk Houttequiet te overtuigen om mee te gaan. Verse sneeuw was niet zo belangrijk, met tourski’s valt er altijd wel wat te beleven.

Frank Saeys aan het genieten van de Zwitserse bergen, goede sneuw en zon

Frank aan het genieten van de Zwitserse bergen, goede sneeuw en zon

Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens in Andermatt geweest was. Ik herinner me nog enkele memorabele dagen in diepe poeder, maar was er nog nooit geweest om echt te toerskiën. Dat Andermatt vlot bereikbaar is in een 8-tal uur en zonnig ging worden maakte het de ideale bestemming voor een weekendje.

Dirk & Frank op zoek naar de ingang van het Guspital

Dirk & Frank op zoek naar de ingang van het Guspital

De eerste dag moesten we nog even wennen aan de horden Freeriders/tourskiers die allemaal een plaatsje in de lift naar boven wouden bemachtigen. Na een uurtje stonden we midden de centrale Alpen op de Gemstock. Vandaar maakten we een leuke tocht in deze volgorde: skiën, stappen, skiën, vellen, stappen, skiën, vellen, skiën, de Gottardpas afskien, wandelen, treintje, wandelen en terug op het vertrekpunt!
(na de eerste keer stappen waren we al weg uit de massa 😉

Frank op ontdekkingstocht in het Guspital

Frank op ontdekkingstocht in het Guspital

Zoals verwacht begonnen mijn oogleden tegen 20u al 10 kg te wegen en was het tijd voor een powernap. Frank kleedde zich wat warmer aan, want -15 in een daktentje met een enkel stofje was blijkbaar niet zo comfortabel. Dirk en ik hadden daar beneden in de wagen en mét een extra slaapzak de nacht daarvoor niets van gemerkt 🙂

20130126 skitrip Andermatt-11

Tijdens da afdaling zaterdag hadden we een prachtige route gespot aan de overkant van de vallei. Het compromis over wat we zondag wouden doen was dus ook snel gesloten. Onder een stralende zon maakten we een halve lus rond Andermatt. Geen tocht die in de boekjes staat, maar wel een beauty!

Dirk tijdens de beklimming van de Winterspitze

Dirk tijdens de beklimming van de Winterspitze

Op zondag had ik eindelijk het gevoel dat mijn skidieseltje weer op temperatuur was. Ready-set-go richting ons volgend avontuur binnen 2 weken!

Yannick tijdens de afdaling van de Winterspitze

Yannick tijdens de afdaling van de Winterspitze

Yannick tijdens de afdaling naar de Gottardpas

Yannick tijdens de afdaling naar de Gottardpas

Zoals steeds met ongelooflijk veel dank aan:

supportyannick

Advertentie