Tags

, , , ,

De weersvoorspellingen waren niet echt optimaal : 60 % kans op regen in de namiddag. Maar het was een zonnige ochtend en alles zag er perfect uit. Bwa…. die regen zal wel uitblijven zeker? Sam, Aki en ik, besloten het erop te wagen. Aki had een lijn gezien op de Snowpatch spire. De”North summit direct” met enkele lengtes in de 5.11 zou het serieus vechten worden. Met schaar steen papier maakten we uit wie de 5.11+ lengte mocht klimmen. Ik mocht de 50m handcrack klimmen. Het was een speciale barst waar je met 1 voet in de barst klom en de andere op een brokkelende wrijvingswand. Nice!!!

Aki in de 11+ lengte. Wat een beeste die kleine japanner!!!

Aki in de 3de lengte"11- dirty/mossy" well done!!!

Aki toont zijn chimney-skills in de eerste lengte

Met veel gekreun, afgescheurde tapehandschoentjes en veel bloed kwam ik moe maar voldaan toe aan de relais. Ik keek achter mij en in plaats van de howser towers zag ik nu donkere wolken!!! Aki dacht dat de wolken wel zouden passeren dus klom nog 1 lengte hoger. En net toen hij lag te vechten met de offwidth kwam er hagel uit de lucht…. veel hagel. Al gauw waren Sam, ik en het touw bedekt onder 15 cm koude hagel. Maar Aki die bleef gaan!!! Uiteindelijk bleek ook Aki het te koud te krijgen en besloten we te rapellen. Wel jammer dat Aki zowat al de bestaande relais op klemblokken tijdens de klim had afgebroken, zodat het rapellen net iets meer tijd kostte. Dit keer wint het onvoorspelbare bergweer van de bugaboos het tegen 3 doorweekte klimmertjes:)

volgende keer toch maar naar het weerbericht luisteren

Ondertussen zijn we terug beneden in Invermere. Ik had nog graag een week of langer in de bugaboos gebleven, maar Sam is niet echt een grote fan van het alpiene klimmen. Dus hebben we maar besloten om door te rijden naar het zuiden richting Yosemite. Met onderweg enkele tussenstops in High sierra(incredible hulk), trout creek,….en euh Mc Donalds:)

De Bugaboos zijn zalig en dat ik ooit zal terugkeren dat staat vast!

Advertentie