Tags

, ,

Boulderen als de rots te koud is om vast te pakken 😉

Vorig weekend zijn de wetenschappers waarvoor ik verantwoordelijk ben, eindelijk aangekomen. Tijdens het wachten op het vliegtuig, ben ik wat gaan boulderen, allez, the antarctic way…
Maandag heb ik samen met Alain Trullemans een volledige dag training gegeven aan die mannen. Tentje opzetten en koken, hoe zich te kleden, gebruik van radio, iridium en GPS, Skidoo rijden, cramponeren en spaltenberging. Eindelijk een toffe dag werk. Niet voor lang, want dinsdag en woensdag waren we alweer op traverse naar de kust. Deze keer in 40 uur probleemloos heen en terug gereden, mét alle containers aangekomen.

De zonbeschenen wand die we vandaag afgeskied hebben

Donderdag hard gewerkt om de komende expedities met de wetenschappers voor te bereiden. Maar in de namiddag hebben we kans gezien om twee extreme afdalingen met de ski’s te doen. De fotograaf van de expeditie heeft enkele prachtige beelden gemaakt, ik hoop die binnenkort te kunnen publiceren. Weet alvast dat het steil, ijzig en spannend was, met onder andere een mega-lawine…
Voor de komende dagen voorspellen ze weer een dikke vette storm, dus voorlopig zullen we wel rond de basis blijven hangen.
Sanne

Advertentie