Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Het eerste jaar van Het mount Coach 5 opleidingstraject zit er op en we zijn geëindigd waar we begonnen zijn: op de latten. Tijdens de freeride stages in Chamonix en La grave en de ijsklimstage in Dobiaco werd ons al veel lawinekunde bijgebracht, daar kwam nog weerkunde en orientatie bij. In het Silvretta Bergmassief, op de grens van Oostenrijks Tirol en Zwitserland kregen we de kans om tourski ervaring op te doen. De tocht begon in Ischl. We waren pas laat ’s avonds ter plaatse. Een lege schuur bleek een uitstekende bivakplaats. ’s Ochtends werden we verwelkomd door de politie die ons vriendelijk verzocht om op te kramen. Gratis parkeren en bivakkeren in Ischl is niet mogelijk en de weinige wegen die het dorp kent worden streng gecontroleerd dus als je zelf bivakplannen hebt, wees gewaarschuwd. Die ochtend vertrokken we naar de Heidelberger Hutte (2265m) vanwaar we via de Jamtal Hutte (2165m) naar de wiesbadener Hutte (2443m) trokken. Stuk voor stuk grote, goed uitgeruste hutten, in de Jamtal was er zelf een mini klim-en boulderzaal voor de slechtweer-dagen. Ondanks het warme weer was het overgrote deel van het +2000m gebergte nog skibaar. Tijdens onze tochten beklommen we de Piz Tasna (3178m, F), Dreiländer Spitze (3197m, PD). Wees gewaarschuwd bij het maken van een materiaaldepot, de lokale alpenkauwen weten hoe ritsen werken en deinzen er niet voor terug om je rugzak te ontdoen van het gewicht van snacks en ander lekkers. Tussendoor beklommen we nog wat kleinere toppen, voor zover het weer en de lawinecondities het toelieten. Op een van de kalmere dagen werden we ook onderricht in de kunst van het sneeuwholgraven. Het hol van Kristof, Niels en mij werd unaniem als mooiste verkozen. Het was een afwisselende week in een mooi gebied, maar laat vooral de beelden voor zich spreken.

Stilleven van Arne monstrey bij pittoresk beekje ©Jeroen

Stilleven van Arne monstrey bij pittoresk beekje ©Jeroen

Aanloop naar de Piz Tasna ©Kristof

Aanloop naar de Piz Tasna ©Kristof

aan vlakbij Piz Tazna©Kristof

Vlakbij Piz Tasna©Kristof

 

Een afternoon klimmeke vlakbij de Heidelberger Hutte ©Kristof

Een afternoon klimmeke vlakbij de Heidelberger Hutte ©Kristof

Verzamelen aan de Krohn Joch ©Jeroen

Verzamelen aan de Krohn Joch ©Jeroen

Sneeuwhol ©Jeroen

Sneeuwhol ©Jeroen

Inside the snowcave ©Kristof

Inside the snowcave ©Kristof

Testen van het sneeuwhol ©Jeroen

Testen van het sneeuwhol ©Jeroen

Ontspanning na skitour ©Kristof

Ontspanning na skitour ©Kristof

Soms loont het de moeite om eens achter je te kijken ©Kristof

Soms loont het de moeite om eens achter je te kijken ©Kristof

Graag danken wij onderstaande sponsors voor hun steun:

sponsors

Advertentie